top of page

Nieuws

i

i

i

i

i

i

i

i

i

Virtuele tentoonstelling AMOK

 @ juni 2021

AMOK tijdens corona (3)

 @ april 2021

Bij AMoK blijven we bijsturen! Sinds de “één hobby regeling” van start is gegaan in de krokusvakantie, krijgen de leerlingen die niet voor ons atelier hebben gekozen online les. Deze keer hebben Bettina en Tina filmpjes ingeblikt met alle visuele uitleg. Het was superleuk om te doen en de jongeren zijn ook enthousiast! Deze opdrachten kan je vanaf nu bekijken op onze AMoK site. Zolang deze maatregelen gelden zullen we opnieuw een reeks filmpjes maken.
Sinds januari 2021 krijgen de 12-plussers de opdrachten in ons atelier één-op-één. Om de twee weken bespreken we individueel de nieuwe en de gemaakte opdrachten en worden ze met raad en daad bijgestaan. We zijn heel trots op hun doorzettingsvermogen, want deze 13-16-jarigen moeten momenteel veel missen.

AMOK tijdens corona (2)

 @ december 2020

Afgelopen september hebben we normaal onze ateliers kunnen opstarten. Doch, ruim een maand later werd duidelijk dat we in een tweede corona golf belandden waardoor de maatregelen opnieuw werden verstrengd. Er werd een extra week vakantie ingelast en 12-plussers mochten geen naschoolse activiteiten in groep meer volgen. Maar AMoK is meteen op de kar van de online lessen gesprongen en op die manier worden de 14 leerlingen, tot op heden, opgevolgd en begeleid.

AMOK tijdens corona (1)

 @ juli 2020

Tijdens de maand juli heeft ons atelier 4 weken de deuren geopend om de lessen in te halen die we hebben gemist dankzij Covid-19. De kinderen waren enorm blij om na de lockdown weer helemaal creatief uit de bol te kunnen gaan. We hebben de strenge corona maatregelen opgevolgd en alles is vlot verlopen. Hopelijk blijven we vrij van dergelijke maatregelen in de toekomst, daar kinderen absoluut de behoefte hebben om zich op deze manier te kunnen uitleven!

Gedictenweek 2020

 @ 30 januari - 5 februari 2020

Aansluitend werd er op 25 januari een prachtige poëziehappening georganiseerd in GC Den Bussel. Tijdens deze happening heeft Beatrijs van Huyck enkele gedichten van de kinderen voorgelezen, het kinderkoor Waiata heeft een optreden verzorgt en ondertussen was er doorlopend een poëzieworkshop onder begeleiding van Sandrine Lambert. Het was een succes met heel veel sfeer!

poezie.jpg

Ook dit jaar geeft AMoK in samenwerking met de vrijetijdsdienst van G.C. Den Bussel en de bibliotheek van Keerbergen de schouders gezet onder het poëzieproject van 2020.

De kinderen van AMoK hebben zich uitgeleefd in het beschilderen van de twee grote poëziezuilen. De Vrijetijdsdienst heeft de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar van onze Keerbergse scholen een workshop poëzie aangeboden, met als thema “de toekomst nu”. Er werden ruim 150 gedichten en versjes opgestuurd, die we dan op de zuilen hebben aangebracht. De gedichtenzuilen staan te pronken in de foyer tot en met Pasen.

Molenfeesten 2019

 @ 27 - 28 juli 2019

molen.jpg

Traditiegetrouw vind je AMoK met een workshop aan de Molenfeesten in Keerbergen. Onze workshop gaat door op 27 juli tussen 16:00 en 19:00 en op 28 juli tussen 15:00 en 18:00.

Eindejaarstentoonstelling

 @ 8 - 18 juni 2019

De tentoonstelling biedt een mooie kijk op al het werk dat onze jongeren gemaakt hebben gedurende het afgelopen jaar. Het is voor zowel de kinderen als de ouders het hoogtepuntvan een jaar creatief bezig zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen van 8 juni tot 18 juni, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Vernissage 2019: een verslag

 @ 7 juni 2019

De opening van onze tentoonstelling op 7 juni was een succes. De kinderen waren erg enthousiast en troonden hun ouders vol ongeduld en trots mee naar de verschillende ruimtes in GC Den Bussel waar hun creaties een prachtige plaats hadden gekregen. Onze Schepen van Cultuur, Marc Van Grunderbeek, heeft de tentoonstelling met een mooie speech geopend. De veiling van 6 kunstwerken van onze leerlingen heeft €347 opgebracht; de opbrengst zal worden gebruikt voor de aankoop van materiaal voor het atelier. Silke Janssen heeft het verrassingspakket gewonnen dat we verloot hebben.

Boekenmaand 2019

 @ maart 2019

boekenmaand.jpeg

In maart zal AMoK meewerken aan de jeugdboekenmaand in G.C. Den Bussel met een workshop te geven rond het thema vriendschap. We gaan creatieve vriendschapsbandjesmaken met onze jeugdige deelnemers.

Gedictenweek 2019

 @ 31 januari - 6 februari 2019

We doen eveneens een oproep aan de ouders om een gedicht of leuke tekst met de kinderen mee te geven of te mailen naar AMOK, met als thema vrijheid. Dat mag zelf geschreven zijnmaar het mag ook een bestaande tekst zijn. De verzamelde teksten gaan we exposeren in de exporuimte van G.C. Den Bussel. Samen met de kinderen van AMOK gaan we twee grote gedichtenzuilen beschilderen en daarop monteren we de aangeleverde teksten.

gedichtenweek.jpg

Ook dit jaar geeft G.C. Den Bussel ons gevraagd om mee te werken aan het poëzieproject tijdens de gedichtenweek. De poëzieweek start op 31 januari met als hoogtepunt gedichten-dag op 6 februari. Op zaterdag 2 februari organiseren we een workshop poëzie van 10:00 to 12:00 in de bibliotheek.

AMOK

bottom of page