top of page
about-bettina.jpg

OVER BETTINA

Ik ben Bettina von Winckelmann, conceptueel kunstenaar, docent beeldende kunst, een gepassioneerde chef-kok en workshoptrainer. Het creatieve aspect van mijn leven heeft zich in de loop van de jaren ruim vertakt. Ik ben onder andere opgeleid als keramiste aan het SLAC en als beeldhouwer bij Roland Rens aan de HABK. Aan het VTI te Leuven heb ik mijn chef-kok diploma gehaald. In 2019 werd ik laureaat van de Cultuurprijs van Keerbergen. Ik ben sinds 2000 oprichter en docent van het jongeren atelier in Keerbergen. Jonge mensen tussen 6 en 18 jaar kunnen bij ons een creatieve jaaropleiding volgen.
 

Tien jaar heb ik aan catering gedaan en tijdens die periode heb ik 2 zomers een pop-up restaurant gehad. Het cateren zelf heb ik afgebouwd, wel geef ik nog creatieve kookworkshops in Keerbergen (info vorming: www.gcdenbussel.be).


De laatste jaren profileer ik me meer als beeldend kunstenaar. Toch moet ik toegeven dat ik de meeste voldoening haal uit het doorgeven van mijn passies. Werken met jongeren en volwassenen, ze de schoonheid van het kunst creëren meegeven, dat is toch mijn lang leven.
 

Nu start er een nieuw hoofdstuk!


De stap is gezet om volwassenen te betrekken in het op zoek gaan naar hun eigen creativiteit. Het jongerenatelier in Keerbergen blijft bestaan, maar door onverwacht een ruimte te vinden in Mechelen, heeft de jarenlange behoefte met volwassen te werken voet aan de grond gekregen. De meeste workshops worden door mezelf begeleid, soms door een gepassioneerde gastdocente.


Samen gaan we op zoek naar jouw innerlijke passies en of we die kunnen omzetten in beeldende kunst. Ieder van ons heeft dit in zich, het is alleen op zoek te gaan en het te vinden. Dit kan een reis worden naar het intuïtieve, het authentieke, met een ruimere blik en innerlijke rust, met andere woorden…zelfzorg!
 

bottom of page